ЗА НАС

Профилираното обучение по  изобразително изкуство в НХГ “Св. св. Кирил и Методий” – Благоевград започва през 1983 г. под ръководството на доц. Атанас Дафинов. Днес учениците се обучават от  художниците Живко Янев, Атанас Янев, Веселина Анастасова, Александра Петкова и Павел Димитров.

Обучението в профил изобразително изкуство развива изобразителната грамотност, разширява естетическите, творческите и емоционалните изяви на учениците. Индивидуалният подход и насърчаването на творческата активност изгражда личността като цяло, духовно я обогатява и разгръща потенциала. Естетическото художествено възпитание е от голямо значение за всестранното развитие на учениците. To стимулира и развива въображението, наблюдателността и критичното мислене. Всичко това дава възможност на ученика да умее да вижда хармонията и красотата, възбужда у него възвишени чувства и го вдъхновява за творчество и хуманизъм.

Пазейки и развивайки най-доброто в методиката на обучението по изобразително изкуство, в училището обръщаме внимание и на приложението на информационните и мултимедийните технологии в обучението и проектирането. Традиционни са участията на нашите възпитаници в училищни, общоградски, национални и международни конкурси и изложби, където са отличени с престижни награди. Учениците получават добра подготовка и успешно продължават образованието си във висши училища по изкуствата в България и други страни. Обучават се в специалности като архитектура, моден дизайн, инженерен дизайн, реклама, интериор, екстериор, парково озеленяване, проектиране на мебели, анимация, живопис, графика, скулптура, дърворезба, иконопис и др.

За презентацията е нужен JavaScript.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


%d блогъра харесват това: